Na 34 jaar nog eens mannelijke eeuweling

Louis met zijn zonen Arnold, Theo, Jan en Frans.
Foto Aerts Marc Louis met zijn zonen Arnold, Theo, Jan en Frans.
De Mechelse deelgemeente Leest heeft er lang op moeten wachten, maar zondagmiddag was het zo ver: na maar liefst 34 jaar kon een mannelijke eeuweling nog eens 100 kaarsjes uitblazen. Feestvarken van dienst was Louis Teughels, die geboren werd één dag voor Duitsland België binnenviel.

"Mijn grootvader was het tweede kind in een gezin van tien, hij woonde eerst in Sint-Katelijne-Waver en later op verschillende plaatsen in Leest. Louis woonde en werkte in schrijnwerkerij 'Den Rooselaer' van zijn 17de tot zijn 65ste, zowat elke dag van 's morgens tot 's avonds. In Den Rooselaer werden onder andere de doodskisten voor de begrafenissen in Leest gemaakt, en Louis maakte als handige Harry ook de decors voor toneelkring Rust Roest. Voor die voorstellingen en bij feesten werd de schrijnwerkerij trouwens omgetoverd tot feestzaal", zegt kleinzoon Johan.


"In 1941 trouwde mijn grootvader met mijn grootmoeder Mathilde Absillis, en samen kregen ze vier zonen: Theo, Jan, Arnold en Frans. Die zorgden op hun beurt voor negen kleinkinderen en negen achterkleinkinderen. Op dit moment telt de familie maar liefst zes viergeslachten."


Die grote familie verzamelde zondag samen met buren en vrienden om de 100ste verjaardag van Louis te vieren. De straat werd versierd met vlaggen en ballonnen, de jarige kreeg ook bezoek van het stadsbestuur en felicitaties en een geschenk van het koningspaar. (EDT)