Meysbrug week afgesloten: verkeer omgeving Clarenhof via autoluwe Bruul

Meysbrug in Mechelen.
Stad Mechelen Meysbrug in Mechelen.
Ten gevolge van een huisaansluiting is de omgeving van het Clarenhof volgende week niet bereikbaar via de gebruikelijke weg via de Meysbrug. Bestuurders moeten omrijden via de Bruul.

Ter hoogte van Meysbrug 8 wordt de straat op 28 januari afgesloten voor gemotoriseerd verkeer om weer pas open te gaan op 4 februari. De huisaansluiting op het riool duurt een dag, maar vervolgens moeten de kasseien worden teruggelegd en zijn nog eens enkele dagen nodig voor de uitharding. Al het verkeer voor het gebied – onder meer parking Inno - moet omrijden via Graaf van Egmontstraat, Bruul en Hazestraat. De camera die het autoluwe gebied bewaakt aan het begin van de Bruul, wordt tijdelijk uitgeschakeld. Het deel Bruul voorbij de Hazestraat blijft volledig autoluw en wordt gecontroleerd met een tijdelijke camera.

Augustijnenstraat

Het einde van de werf in de Meysbrug betekent meteen het begin van het vernieuwen van het kruispunt van de Augustijnenstraat met de Leegheid en Sint-Pietersberg. Deze werken duren ongeveer tot begin april. De Leegheid is dan bereikbaar via de Rik Woutersstraat en wordt dubbelrichting. De paaltjes aan de Veemarkt blijven weg. De Gerechtstraat wordt dubbelrichting vanuit de Korte Maagdenstraat tot tegen de werfzone. Fietsers rijden mee om.

Alle data zijn onder voorbehoud van slecht weer en onvoorziene omstandigheden.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.