Mechelse vastgoedmakelaar verdacht van oplichting

Gerechtsgebouw van Mechelen
David Legreve Gerechtsgebouw van Mechelen

Het gerecht is een onderzoek opgestart naar I.L., een voormalig Mechels vastgoedmakelaar. Het onderzoek loopt volgens de Mechelse afdeling van het Antwerpse parket naar oplichting. Tot voor eind jaren ‘90 had hij zelf een vastgoedkantoor in Mechelen maar verkocht zijn zaak  in 2000. De nieuwe eigenaars distantiëren zich intussen van zijn praktijken en overwegen ook zelf om zich burgerlijke partij te stellen. “Ook wij hebben heel wat schade geleden door zijn handelen”, luidt het. De nieuwe zaakvoerder alsook verschillende gerechtelijke bronnen benadrukken dat het huidige immobiliënkantoor niets te maken heeft met het onderzoek.

Het onderzoek is volgens het gerecht nog volop lopende en zal de komende weken en maanden worden verder gezet. Voorlopig is er al sprake van tientallen gedupeerden. Zij groepeerden zich intussen en stapten samen naar het Mechelse gerecht om zich burgerlijke partij te stellen. L. zelf werd in het kader van dit onderzoek eind 2018 opgepakt en  verhoord door onderzoeksrechter Philippe Van Linthout. “De man werd na verhoor opnieuw vrijgelaten onder voorwaarden”, meldt het parket tot slot in een korte mededeling.

(later meer)
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.