Mechelse rapper reageert op arrestatie tijdens opname videoclip: “Nooit slechte bedoelingen gehad, altijd meegewerkt maar toch geboeid afgevoerd”

Mechels rapper Cedje
Tim Van der Zeypen Mechels rapper Cedje
De jonge Mechelse rapper Cedje reageert voor het eerst op zijn arrestatie in Nederland. Hij werd afgelopen zaterdag samen met zijn manager en enkele andere jongeren klemgereden en opgepakt in Rotterdam. Ze moesten zelfs de nacht doorbrengen in een politiecel, omdat ze volgens buurtbewoners voor onrust hadden gezorgd in de buurt van de Kuip, het stadion van Feyenoord. “We hebben nooit kwade bedoelingen gehad. We wilden gewoon een videoclip opnemen”, zeggen Cedje en zijn entourage.

We zijn zaterdagavond, kort voor de wedstrijd Feyenoord-Heracles. Mechels rapper Cedje wil er met zijn Nederlandse collega’s Hyena & Gaddafii de videcoclip voor zijn nieuwste nummer opnemen. Alles verloopt zonder problemen. Tot ze de locatie voor De Kuip verlaten en met hun auto’s naar de nieuwe locatie trekken. “Plots werden we door de politie klemgereden en gecontroleerd. We hebben meteen meegedeeld dat we een onbruikbare Kalashnikov mét de nodige vergunningen en enkele kogelwerende vesten bij hadden. Die hadden we nodig voor een verhaallijn in de shoot. Toch werden we in de boeien geslagen en meegenomen naar het politiekantoor”, vertelt de jonge rapper.

Acht personen 

Volgens de Rotterdamse politie worden in totaal acht personen meegenomen. Het gaat om de rapper, zijn manager en nog zes anderen. “Ze liepen in de buurt rond met bivakmutsen en worden verdacht voor verboden vuurwerk- en wapenbezit”, klinkt het in een mededeling van de politie. “Eén persoon had zijn identiteitskaart niet bij, anderen waren in bezit van messen en rookbommen.” 

De politie werd kort daarvoor op de hoogte gebracht door enkele buurtbewoners die hen hadden opgemerkt en de situatie verdacht vonden. “Alleen is daar niets van waar”, reageert Cedje. “Die rookbommen en andere wapens waren niet van ons, maar van de fans die reageerden op onze oproep om deel te nemen aan de shoot.”

Bivakmutsen

De Mechelse rapper benadrukt dat hij nooit kwade bedoelingen had. “Wij hebben ook nooit in het openbaar liggen zwaaien met wapens. En die bivakmutsen waarvan sprake was, werden gedragen door enkele jongeren die deelnamen aan de videoclip en niet herkenbaar in beeld wilden. Ze hadden ze overigens enkel op tijdens het opnemen”, vertelt de rapper nog. De rapper en zijn manager worden in afwachting van hun verhoor opgesloten in een Nederlandse politiecel. 

24 uur 

Pas zondagnamiddag, zo’n 24 uur later, mogen ze opnieuw beschikken. “Geschrokken ben ik niet. Ik begrijp in deze tijd wel dat buren en de politie zo reageren. Het was misschien niet zo slim om de politie niet op voorhand te verwittigen maar aangezien we geen wapens zouden gebruiken bij De Kuip, leek ons dat niet nodig. Het is in ieder geval een leerschool geweest”, klinkt het nog. “Ik wil geen enkele vorm van geweld promoten in mijn videoclip. Ik vertel gewoon een verhaal vanuit mijn eigen leefomgeving.”

Geldboete 

Kort na hun vrijlating trekken Cedje en zijn entourage opnieuw naar Mechelen. De beelden die voor de videoclip werden opgenomen, worden door de politie bekeken maar niet in beslag genomen. De wapens daarentegen wel. Er hangt hun op het einde van het onderzoek mogelijk nog een geldboete boven het hoofd. 

Woensdag werd de rest van de videoclip ingeblikt in Nederland. Desondanks de tegenslag van afgelopen weekend hopen Cedje en zijn management om de videoclip tegen 23 april af te hebben en te lanceren. Kort daarna zal de bijhorende single ‘Drill is Back’ worden uitgebracht op Spotify. 

In mei brengt de rapper, die intussen al zo’n twee jaar actief is, zelfs al op Maanrock in Mechelen stond en ambities heeft in de filmwereld, zijn EP uit.
5 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • guido vermeyen

  Ja die "vluggers" zijn een raar volkske...Radio 1 is verzot op die "muziek"

 • Mo Biraja

  Kogel vrije vesten en kalasjnikov voor rapnummer op te nemen ? Wat is hun boodschap dan aan de jeugd?

 • raf janssens

  Waarschijnlijk te dom om eerst even te overleggen met de lokale autoriteiten vooraleer hij zo'n clips opneemt. Rappers zijn nu eenmaal niet bekend voor hun hoge IQ.

 • Henri Eerens

  Zonder de bedoeling toch gratis reclame.

 • Stef luyten

  Als je denkt dat je als entertainer boven de wet staat dan heb je het mis. Gezien de omstandigheden heeft de politie correct gehandeld en er is geen maar ….