Mechelen Mobiel voor Iedereen wil meespelen

Burgerplatform 'Mechelen Mobiel voor Iedereen'.
David Legreve Burgerplatform 'Mechelen Mobiel voor Iedereen'.
Burgerplatform Mechelen Mobiel voor Iedereen vraagt te worden betrokken bij de organisatie van het openbaar vervoer in Mechelen.

Het burgerplatform bestaat uit onder meer wijkraden, ouderenverenigingen, TreinTramBus, scholen (GO) en Borgerstein. Het wil bij de aanvang van openbaar vervoersprojecten actief worden betrokken. "Alle openbaar vervoergebruikers zagen hun zelfstandigheid de laatste vijf jaar sterk afgebouwd ten voordele van een op de autobereikbaarheid voor occasionele bezoekers gericht Mechelen", zegt coördinator Emiel Neuckens. Volgens het platform raken gebruikers niet meer van de Mechelse wijken in het stadscentrum of op belangrijke gemeenschapsplaatsen als De Nekker of de ziekenhuizen. "Ze maken er een levend kerkhof van", zegt Roger Merckx, Okra.


Het platform vreest dat de situatie nog zal verslechteren met de besparingen bij De Lijn en wil daarom zijn zeg kunnen doen.


Mechels mobiliteitsschepen Marina De Bie (Groen) was gisteren niet op de hoogte van de vraag en ziet een structureel overleg niet zitten. Ze geeft aan dat TreinTramBus recent wel werd opgenomen in de verkeerscommissie. Een terugkeer naar een situatie waarbij de streeklijnen weer tot in het stadscentrum rijden, komt er niet. Ze verwacht meer van taxicheques om de minst mobiele Mechelaars te helpen.


(WVK)