Malinwa bouwt fonkelnieuwe tribune

Een toekomstbeeld van de hoofdtribune.
Foto KV Mechelen Een toekomstbeeld van de hoofdtribune.
KV Mechelen wil binnenkort de hoofdtribune helemaal vernieuwen. De eerste plannen worden aan de buurt, businesspartners en supporters voorgesteld.

"We gaan de huidige hoofdtribune afbreken en vervangen door een spiksplinternieuwe", zegt algemeen directeur Marc Faes. "De capaciteit blijft nagenoeg gelijk, we voorzien 2.000 zitplaatsen, maar de extra commerciële mogelijkheden zullen onze club structureel versterken. Zo zullen we een nieuwe budgetstijging kunnen waarmaken. Op die manier hebben we extra middelen voor nieuwe transfers."


Er komen luxueuze zitplaatsen, twee verdiepingen skyboxen met buitenzitjes, een businessrestaurant en een vernieuwde pers- en spelersinfrastructuur. "De hoofdtribune zal aansluiten op de sfeer- en familietribune achter het doel aan de kant van de Telenettribune en zal ook verbonden zijn met het fitnessgebouw aan de andere kant van het veld. De eerste ontwerpen worden deze week besproken met de buurt, onze partners en de stad Mechelen. Het is daarom dan ook te vroeg om het al over een timing voor de bouw te hebben. Maar laat het duidelijk zijn: we willen dit zo snel mogelijk realiseren." (AVH)