Loodzware start voor Guco Lier en Bornem

Steve Ibens van Guco Lier.
smb Steve Ibens van Guco Lier.

BASKETBAL TOP DIVISION 2B

Zowel Guco Lier als Bornem krijgen in hun eerste match geen makkelijke tegenstander voorgeschoteld. Met een verplaatsing naar Comblain treft Guco de titelkandidaat nummer één uit de reeks.


"Dit is zeker geen geschenk", geeft Steve Ibens mee. "Comblain is een sterk geheel met heel veel maturiteit. Zelf hebben we er een moeilijke voorbereiding opzitten doordat we nooit met een volledige ploeg hebben kunnen trainen. Normaal recupereerden we Vincent Benoy, die groen licht had gekregen van de dokter, maar die viel op de dinsdagtraining weer uit met de schouder uit de kom. Een operatie is nu noodzakelijk. Ook Mariën (schoolverplichtingen) en Bes (herexamen) zijn niet van de partij, zodat we op de centerpositie zeer krap zitten. We gaan er alleszins het beste van maken, maar het zal zeer moeilijk worden.


Bornem maakt zondag de verplaatsing naar Geel. Ook coach Dermaut kampt met problemen en daar horen we bijna hetzelfde verhaal. "Onze voorbereiding was verre van ideaal met tal van kleine kwetsuren. Het uitvallen van Ashley Druwez is een serieuse aderlating voor de ploeg. Voor ons is Druwez een belangrijke speler in dit team. We zijn nog op zoek om ons alsnog te versterken. We gaan er toch alles aan doen om iets te halen in Geel, ondanks hun sterke thuisreputatie." (HDKB)