Licht- en geluidspektakel eert Dodoens

Het postgebouw werd gisteren verlicht met een laser als voorproefje van het spektakel volgende week.
Aerts Het postgebouw werd gisteren verlicht met een laser als voorproefje van het spektakel volgende week.

Van 13 tot en met 15 oktober brengt een bijzonder festival hulde aan de beroemde 16de-eeuwse geneesheer en wetenschapper Rembert Dodoens. Dododaneus brengt een audiovisueel spektakel in en rond de Sint-Romboutstoren.


De organisatoren van het Dodonaeus Digital Arts Festival richtten gisteren vanuit het stadhuis een laser op de Sint-Romboutstoren bij wijze van teaser voor wat volgend weekend komen gaat.


"Met onze vzw wilden we iets doen rond Dodoens naar aanleiding van diens 500ste verjaardag terwijl Bart Vandermosten een elektronisch muziekfestival wilde organiseren. We hebben de handen in elkaar geslagen", vertelt Koen Vermeulen van Glaudsbild.

Muziek uit 16de eeuw

Gekozen werd voor gebouwen die er in Dodoens' tijd ook al stonden. De Sint-Romboutskathedraal vormt zo het decor van 'Polydoro', een mapping- en lasershow gecombineerd met een herinterpretatie van de muziek van de 16de-eeuwse componist Philippe de Monte. Tegelijkertijd kan je de Sint-Romboutstoren beklimmen, waar op elke verdieping multimedia- en audiovisuele installaties verschillende aspecten van het kosmografische werk van Dodoens belichten. (WVK)