Leerkrachten organiseren benefiet voor eigen school

Het team van Den Anker hoopt minstens 25.000 euro op te halen met het benefiet.
Foto Marc Aerts Het team van Den Anker hoopt minstens 25.000 euro op te halen met het benefiet.
Het M-decreet heeft nare gevolgen voor de Mechelse buitengewone basisschool Den Anker. Ten gevolge van het dalend aantal leerlingen daalt ook de financiering. Vier personeelsleden zien zich daarom genoodzaakt een benefiet te organiseren voor de eigen school.

Karen Velleman, Ellen Heremans, Wim Liekens en Peter Scheers houden dit schooljaar een heuse 'Tour Den Anker'. Op 8 oktober organiseren de leerkrachten en kinesisten een heus festival, de laatste rijdt in de zomer met zijn fiets zelfs op vijf weken tijd een sponsortocht van 4.000 kilometer over meer dan honderd Franse cols.


Het geld gaat naar drie projecten die hun kinderen met autisme, leerstoornissen of mentale beperking ten goede komen. "Het is onze ambitie om minstens 25.000 euro bijeen te brengen. We willen van Den Anker een bewegingsschool maken, maar daarvoor hebben we materiaal en aanpassingen aan de speelplaats nodig. Daarnaast willen we ook fietsen en tabletkoffers aankopen voor onze kinderen", vertellen de vier.


Hun directeur Jan Van Eccelpoel is maar wat blij met hun 'schitterend initiatief'. "Vooral ten gevolge van het M-decreet is het aantal leerlingen op vijf jaar tijd gedaald van 270 naar 220, dus dat betekent veel minder weringsmiddelen. We hebben al gesaneerd. Geld voor een dak te herstellen is er nog, geld voor innovatie niet, terwijl een school toch niet kan blijven stiltaan", aldus de directeur.


Het gratis festival vindt vanaf 11 uur plaats in de vestiging van de Acaciastraat. Op de affiche staan onder meer Jan De Smet, goochelaar Peter Pocus, The Borrowed Musicians, Waremma en de Fabiola Fun Fuckers, alsook een kinderdorp met onder meer springkastelen en kinderdorp. Sponsors zijn meer dan welkom. (WVK)