KV investeert voor 15 miljoen euro

CLUB KRIJGT NIEUWE HOOFDTRIBUNE EN VERHUIST JEUGDVELDEN

Marc Faes, directeur van KV Mechelen, met achter hem de oude tribune.
Foto David Legreve Marc Faes, directeur van KV Mechelen, met achter hem de oude tribune.
KV Mechelen zal nog voor het einde van het jaar een bouwaanvraag indienen voor de derde fase van de stadionvernieuwing. De club wil de hoofdtribune eind dit seizoen afbreken en vervangen door een nieuwbouw. Het gaat om een investering van 12 miljoen euro. Tevens heeft de club 3 miljoen veil voor de verhuis van de jeugdvelden.

KV Mechelen organiseert vanavond een infovergadering voor de supporters om meer toelichting te geven bij de omvorming van vzw naar NV en bij de plannen voor het stadion. De primeur was voor de Mechelse PR-vereniging PRIM, waar directeur Marc Faes gisteren kwam spreken. "Initieel dachten we de oude eretribune te vernieuwen en er een gebouw voor te zetten. Dankzij de groei naar een NV-structuur kunnen we sneller schakelen", zegt Faes. Er komt een volledig nieuw gebouw. "We trekken de golvende wave van de eerder vernieuwde tribunes door tot aan de vroegere business seats.

2.000 zitplaatsen

De huidige tribune uit 1952 - géén geklasseerd monument zoals soms wordt gedacht - leggen we plat om plaats te maken voor een nieuwbouw met 2.000 zitplaatsen en daarboven skyboxen en ruimte voor de pers. Op het gelijkvloers komt ruimte voor de spelers en medewerkers en alles wat nodig is om aan de UEFA4-reglementering te voldoen, zodat we Europese wedstrijden kunnen spelen. Daarnaast komt er een restaurantgedeelte op twee niveaus voor tijdens de wedstrijden." De supporterskantine daar verdwijnt dus. "Deze komt aan de overzijde van het veld in businessruimte Grand KV. Daar kan veel meer volk binnen", verduidelijkt Faes. De investering, geraamd op 12 miljoen euro is niet alleen nodig om te groeien. "We gaan stilaan grote problemen krijgen met betonrot. Bezoekers moeten geen schrik hebben, maar we kunnen de tribune niet nog vijf of tien jaar exploiteren." Volgens hem kan de vergunningsprocedure snel gaan omdat de club met 16.750 plaatsen flink onder het in een MER vastgelegd maximum van 18.500 blijft.

Goede contacten

Bedoeling is de tribune grotendeels te bouwen tijdens de seizoensonderbreking. "We hebben al twee keer getoverd, een derde keer moet ook lukken. Op drie-en-een-halve maand moet de ruwbouw matchklaar zijn." Faes benadrukt dat hij goede contacten wil met de buurt en dat de investering niet ten koste gaat van het sportieve.


KV Mechelen wil ook werk maken van een nieuwe infrastructuur voor de jeugd, iets waar al jaren sprake van is. De club voorziet drie miljoen euro voor een nieuw jeugdcomplex met ook trainingsinfrastructuur voor de eerste ploeg. Dat wel niet op de huidige Kleine Malinwa. "We zitten er te klein en volledig ingebouwd en de infrastructuur is versleten. Bovendien hou ik elke week mijn hart vast. Ik wil niet meemaken dat daar een accident gebeurt op de Liersesteenweg." Waar de jeugd naartoe gaat, is nog onbekend. De club is momenteel in onderhandeling. Op termijn kunnen de huidige velden dan bouwgrond worden.