Jongeman riskeert zes maanden cel na vechtpartij op Cuba Libre

De rechtbank in Mechelen
David Legreve De rechtbank in Mechelen
Een jongeman uit Mechelen riskeert een celstraf van zes maanden met probatie-uitstel. De jongeman stond terecht voor een vechtpartij en weerspannigheid tegenover de politie.

De feiten vonden vorig jaar in april plaats. Tijdens het festival Cuba Libre op de Grote Markt in Mechelen moest de security ingrijpen bij een incident. Beklaagde werd tegen de grond gewerkt omdat hij genoemd werd in een vechtpartij en ook de politie werd erbij gehaald. Zij moesten beklaagde boeien. “Alleen verliep dat niet zonder slag of stoot. Meneer ging wild in het rond trappen, verzette zich hevig en begon luidkeels te schreeuwen. Een agent kreeg van een onbekende persoon zelfs een slag in het gezicht. Dit gebeurde nadat enkele omstaanders zich tegenover de politie hadden gekeerd”, zei openbaar aanklaagster Lieselotte Claessens. Beklaagde werd uiteindelijk overgebracht naar het politiekantoor en nadien drie keer uitgenodigd voor verhoor. Alleen daagde hij nooit op. Op zitting vanmorgen ontkende hij de feiten. Hij verzette zich wel niet tegen een cursus agressiebeheersing. Een vonnis volgt op 13 mei. 
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.