Jeugd bepaalt mee programma Cultuurcentrum

De jongerenwerking H30 trakteert cultuurschepen Björn Siffer op ansjovis, een verwijzing naar de naam van de nieuwe denktank Ansjovis.
David Legreve De jongerenwerking H30 trakteert cultuurschepen Björn Siffer op ansjovis, een verwijzing naar de naam van de nieuwe denktank Ansjovis.
De Mechelse jeugd krijgt inspraak in de programmatie van het Cultuurcentrum. 18 jongeren zullen met de denktank Ansjovis voorstellen doen.

De jongeren tussen 16 en 25 jaar oud zullen prospectie doen bij de aanbieders van voorstellingen, concerten en tentoonstellingen en op basis van hun ervaringen tips geven aan de programmatoren van het Cultuurcentrum. "Onze stad verandert, verkleurt en verjongt. We moeten blijvend de vinger aan de pols houden en ons cultuuraanbod hierop afstemmen", zegt cultuurschepen Björn Siffer (Groen). Nu al doen het Cultuurcentrum en H30 inspanningen om een aanbod voor jongeren te ontwikkelen, maar bezoekers zijn traditioneel toch iets ouders. Ansjovis gaat daarom op zoek naar jong talent voor het podiumplatform RADAR voor nieuwe cultuurdisciplines. Daarnaast krijgt de groep de kans om een eigen programmatieconcept neer te zetten en wordt ze betrokken bij de opmaak van het programma voor volgend seizoen. "Urban art wordt niet veel geprogrammeerd, net zoals slam poetry", geeft Ella Hintjens (19) voorbeelden van hiaten. "Daarnaast is het onze taak om jong volk op het podium te krijgen."