Inbreker apotheek opgepakt na achtervolging

Een man die wordt verdacht van een inbraak in een apotheek aan de Zemstbaan in Mechelen is enkele uren later in de nacht van donderdag op vrijdag ingerekend in Boortmeerbeek.

De politiezone BHK (Boortmeerbeek-Haacht-Keerbergen) heeft in de nacht van donderdag op vrijdag ter hoogte van de Vaart in de Bieststraat in Boortmeerbeek een verdachte van een inbraak opgepakt. Dat gebeurd rond 4 uur. "Eerder op de nacht is ingebroken in een apotheek op de Zemstbaan in Mechelen", vertelt Lieselotte Claessens, woordvoerster van het parket van Mechelen. "Later die nacht heeft de politie tijdens een controle in Boortmeerbeek een verdacht voertuig aangetroffen. In de BMW zaten een aantal mannen die allemaal een kap op hun hoofd hadden. Zij weigerden te stoppen.

Waarschuwingsschoten

De politie loste enkele waarschuwingsschoten, maar die maakten geen indruk. Toen de politie de achtervolging wilde inzetten, heeft een witte bestelwagen de doorgang belemmerd. Toen de bestelwagen in een aanrijding betrokken raakte, kon de politie de bestuurder klemrijden."


Op de bewakingsbeelden van de apotheek zou ook een witte bestelwagen te zien zijn. Het is vooralsnog onduidelijk wat er is buitgemaakt. De inzittenden van de BMW konden ontkomen.


Een politieteam is vrijdagvoormiddag nog met speurhonden op zoek gegaan naar sporen aan de Vaart. Of daar iets gevonden werd, is onduidelijk. (ADPW)