Hardleerse Leerling-autobestuurder met 2,6 promille in bloed veroorzaakt verkeersongeval

De politie van Mechelen-Willebroek in actie tijdens een eerdere alcoholcontrole in Mechelen op de Postzegellaan
Tim Van der Zeypen De politie van Mechelen-Willebroek in actie tijdens een eerdere alcoholcontrole in Mechelen op de Postzegellaan
Een leerling-autobestuurder is zijn voorlopig rijbewijs alweer kwijt gespeeld. De jongeman veroorzaakte afgelopen weekend een verkeersongeval. Hij had 2,6 promille in zijn bloed. Bovendien was het ook niet de eerste keer dat hij dronken uit het verkeer werd gehaald.

De politie van Mechelen-Willebroek moest zaterdagavond tussenkommen bij een verkeersongeval op de Postzegellaan. “Er was een verkeersongeval gebeurd met stoffelijke schade”, vertelt politiewoordvoerder Dirk Van de Sande. “Bij aankomst bleek de bestuurder dronken te zijn." Hij had volgens de vaststellingen maar liefst 2,6 promille alcohol in zijn bloed. De man was ook zichtbaar dronken. Hierop werd beslist om hem mee te nemen naar het politiekantoor. “Daar mocht hij zijn roes uitslapen in een van onze doorgangscellen”, vult Van de Sande nog aan.

Het voorlopig rijbewijs werd meteen ingetrokken voor vijftien dagen. “Omdat het ook verboden is om met zo'n rijbewijs te rijden in een weekendnacht tussen 22.00 uur ’s avonds en 6.00 uur ’s ochtends, zal hij ook hiervoor nog een extra proces-verbaal krijgen”, luidt het. De bestuurder zal het binnenkort mogen gaan uitleggen op de politierechtbank. Daar riskeert hij naast een rijverbod, eens hij over zijn volwaardig rijbewijs beschikt, ook nog een fikse geldboete. 

2,7 promille

Het is bovendien ook niet de eerste keer dat hij voor de politierechter zal moeten verschijnen. Op 24 december 2017 zette de politie zijn voertuig ook al een keer aan de kant bij een alcoholcontrole. “Hij had toen 2,7 promille in zijn bloed. Bovendien beschikte hij toen nog niet over een rijbewijs”, aldus Van de Sande.

Afgelopen weekend werden er in totaal 1.033 ademtests afgenomen. Naast deze autobestuurder moesten nog acht anderen hun rijbewijs meteen inleveren. Twee ervan reden onder invloed van drugs, nog eens twee anderen hadden naast drugs ook nog een keer een glas teveel op. “Een van hen had zijn rijbewijs niet op zak. Zijn voertuig werd aan de kant gehouden met een wielklem”, besluit Van de Sande. “Verder werd ook het rijbewijs van vier andere autobestuurders ingetrokken omdat ze tussen de 1,6 en 1,9 promille alcohol in hun bloed hadden.” 

Van dertien autobestuurders werd hun rijbewijs tot slot gedurende zes uur ingetrokken, twaalf anderen moesten hun rijbewijs voor drie uur inleveren.
5 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Marc Saerens

  Rijbewijs afpakken, allemaal goed en wel, maar dan rijden die gasten zonder rond, wie gaat hem tegenhouden. In mijn rij ervaring, toch een 50 tal jaren, kan ik de controles op één hand tellen.

 • Erwin Vandriessche

  Die is al goed begonnen, goed om zijn rijbewijs helemaal te ontzeggen! Bij zulke mensen is een alcoholslot de enigste oplossing, hoe duur dat ook is!

 • JAN krommentak

  nooit geen rijbewijs meer geven

 • evelyne dewulf

  en hoeveel keren reed hij dronken rond zonder gevat te worden? promille uitzonderlijk hoog. heel jonge leeftijd. recidive. met voorlopig rijbewijs. het is duidelijk dat die kerel niet geschikt is om achter een stuur te kruipen. hopelijk is die rechter bezorgd om het welzijn van onze samenleving en neemt hij verantwoordelijkheid...

 • Albert Hendrix

  23 december gepakt als L chauffeur met 2,7 promille en die rijd op 10 januari terug hebben ze die zijn rijbewijs dan niet afgepakt