Grote zoekactie op Leuvense Vaart naar vermiste zeventiger

De Civiele Bescherming zoekt in de Leuvense Vaart, ter hoogte van het station, naar de vermiste John Krahe (74).
David Legreve De Civiele Bescherming zoekt in de Leuvense Vaart, ter hoogte van het station, naar de vermiste John Krahe (74).
Op de Leuvense Vaart in Mechelen is momenteel een zoekactie bezig. De hulpdiensten zijn er op zoek naar de vermiste John Krahe (74). Politie en de Civiele Bescherming zijn ter plaatse.

Omstreeks 10 uur werd de zoekactie opgestart. De Civiele Bescherming zette een sonarboot in. Ook een tweede boot vaart de Leuvense Vaart op en af. 

Speurders van de politie zoeken ook mee naar de 74-jarige Krahe. De man werd voor het laatst gezien afgelopen zaterdag. Vermoedelijk verliet hij zijn woning in de Tuinbouwstraat tussen middernacht en 9.30 uur ‘s ochtends. Sindsdien ontbreekt elk spoor van de zeventiger. 

De familie van de zeventiger ging zondag al zelf op zoek in de directe omgeving. Onder meer in Hombeek ter hoogte van de zeilclub en in de directe omgeving. Vandaag breidde de zoekactie dus uit naar de Leuvense Vaart. Vermoedelijk communiceren de lokale politie of de Mechelse afdeling van het Antwerpse parket vandaag nog verder over de zaak.

Eerder verspreidde het parket samen met de Federale Politie al een opsporingsbericht. “De Mechelaar is 1 meter 70 lang en struis gebouwd. Hij draag ook een bril”, aldus politie en parket. “De man draagt vermoedelijk een zwart met grijs gestreepte broek, blauwe sneakers en een blauwe stoffen jas.” Politie en parket vragen om meteen met hen contact op te nemen indien u meer informatie heeft over deze zaak. “Dat kan via dit tipformulier op onze website of via het gratis telefoonnummer 0800/30.300.”

De 74-jarige John Krahe werd voor het laatst gezien in zijn woning op zaterdag 5 januari.
Federale Politie De 74-jarige John Krahe werd voor het laatst gezien in zijn woning op zaterdag 5 januari.
David Legreve
David Legreve
David LegreveReacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.