Grote belangstelling voor lessen 'Mechels dialect’

Zo’n zestig Maneblussers volgden de eerste les Mechels dialect
Marc Aerts Zo’n zestig Maneblussers volgden de eerste les Mechels dialect
Zo’n zestig Maneblussers verzamelden zaterdagnamiddag in het Busleyden Atheneum Campus Pitzemburg voor een les ‘Mechels dialect’.

“Vanuit de ‘Faculteit van het Mechels dialect’ organiseerden we deze gratis lessenreeks in het verleden regelmatig, maar enkele jaren geleden viel het stil. We pikken de draad nu weer op, en tot onze verbazing was ook de interesse van de Mechelaars erg groot”, zegt Egied Rossiau, die de lessen organiseert samen met collega-docenten Marcel Kocken en Erik Vekemans.

“We gingen voor een maximumaantal van 45 leerlingen, maar kregen zoveel mails dat we het deelnemersaantal optrokken tot 60. Ook nu nog moesten we 20 kandidaten weigeren, er zal niets anders opzitten dan in het najaar nog een lessenreeks te geven. Onder de deelnemers zaten niet enkel de ouderen -die we eerder klassiek hadden verwacht- maar ook heel wat jonge Mechelaars. We zijn blij om te merken dat mensen terug op zoek gaan naar hun eigen streektaal.”

Zo’n zestig Maneblussers volgden de eerste les Mechels dialect - docent Marcel Kocken
Marc Aerts Zo’n zestig Maneblussers volgden de eerste les Mechels dialect - docent Marcel Kocken
Zo’n zestig Maneblussers volgden de eerste les Mechels dialect
Marc Aerts Zo’n zestig Maneblussers volgden de eerste les Mechels dialectReacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.