Gedetineerde springt met boeien aan in de Vaart

Een gedetineerde (29) is er gisteren bijna in geslaagd te ontsnappen. Hij ontkwam na een consultatie in het ziekenhuis aan zijn begeleiders, gooide zijn krukken weg en sprong in de Leuvense Vaart. De agenten van het veiligheidskorps grepen hem aan de overzijde van het kanaal bij de kletsnatte kraag.

De man ging op medische consultatie in het Sint-Maartenziekenhuis campus Leopoldstraat in Mechelen. Hij kampte met pijn aan de voet. Toen de agenten van het veiligheidskorps die hem begeleidden de man na afloop in de celwagen wilden zetten, koos hij het hazenpad. "De man gooide zijn krukken plots weg", vertelt Dirk Van de Sande van de lokale politiezone Mechelen-Willebroek.


Via de parking van het ziekenhuis vluchtte de gedetineerde naar de achterkant van het gebouw. Daar kwam hij uit op de Vaartdijk en sprong hij vervolgens met zijn boeien aan in het de Leuvense Vaart. "Hij probeerde naar de overkant te zwemmen, maar dankzij de alerte reactie van het veiligheidskorps kon hij meteen gearresteerd worden nadat hij uit het water was gekropen", vervolgt Van de Sande. "De agenten zijn hem achterna gereden met de celwagen en wachtten hem aan de overkant op."


De kletsnatte twintiger is overgebracht naar de Mechelse gevangenis. Hij mocht er de rest van de dag in de isoleercel doorbrengen. De man zit een jarenlange gevangenisstraf uit. Of zijn ontsnapping nog een staartje zal krijgen, bekijken politie en parket nog. Ontsnappen of een poging daartoe, is op zich niet strafbaar. (TVDZM)