Filmische Deflo in boekhandel

TELEVISIEPRODUCENT SCHRIJFT MEE AAN NIEUW BOEK 'MACHT'

Luc Deflo, binnenkort eindelijk auteur van een verfilmd boek?
Foto Legreve Luc Deflo, binnenkort eindelijk auteur van een verfilmd boek?
Een verfilming van een Deflo, komt het er dan toch van? Vanaf morgen ligt alvast 'Macht' in de boekhandel, een pageturner waaraan werd meegeschreven door een bekende televisieproducent. Het verhaal speelt zich opnieuw af in en rondom Deflo's geboortestad Mechelen.

De boeken van Luc Deflo hebben alles om te worden verfilmd. Alleen, het komt er in tegenstelling tot zijn ambtsgenoot Aspe maar niet van, al blijkt er nog steeds concrete interesse uit verschillende hoeken. Zowel een televisiereeks als een film behoren tot de mogelijkheden. "Maar ik verkoop het vel van de beer niet meer voor hij geschoten is. Mijn debuutroman 'Naakte zielen' zou ook worden verfilmd, maar uiteindelijk sprong dat project af. Ik krijg er nog altijd vragen over", vertelt de schrijver. En dus blijft hij op de vlakte en wil hij enkel kwijt dat een producent heeft meegewerkt aan de finale versie van zijn manuscript - vooral dan aan de karakters - met het oog op een mogelijke verwerking later tot miniserie op tv.


"Denk aan een reeks genre 'Salamander', al is dat misschien wat te ambitieus", zegt Deflo. Hij benadrukt dat het project nog in zijn kinderschoenen staat. Wachten dus, maar niet op het verhaal. Dat ligt morgen in de boekhandel. Het verhaal speelt zich opnieuw af in het Mechelse, al blijven zijn vertrouwde rechercheurs Dirk Deleu en Nadia Mendonck en onderzoeksrechter Jos Bosmans dit keer op stal.


"Het verhaal van 'Macht' staat op zichzelf. Ik probeer wat af te wisselen", vertelt hij. "'Macht' vertelt over Layla, een vrouw die geterroriseerd wordt door haar man, en Luc Verstrepen. "Een 'coming man' in de politiek uit ... euh ... Heffen of Leest - ik moet oppassen want ik heb de twee nog al eens verwisseld (lacht). Zijn leven lijkt perfect, tot hij door een stom toeval op het verkeerde moment op de verkeerde plek komt. Terwijl hij aan Battenbroek met zijn minnares aan het spelen is in de auto, wordt hij getuige van een gruwelijke verkrachting", onthult Deflo een tipje van de sluier. Wat volgt is het verhaal van David tegen Goliath, van iemand zonder macht tegen iemand met heel veel macht.


"Het is geen 'who done it' geworden en ik kruip ook niet in het hoofd van een moordenaar. Macht is wel een 'why was it done'. Op het einde komt alles samen en zullen de schellen van de ogen van de lezer vallen."

Signeren

Deflo komt naar goede gewoonte in Mechelen signeren. Op zaterdag 4 oktober zit hij van 10 tot 12.30 en van 13.30 tot 16 uur bij Salvator, op zondag 26 oktober in de Standaard Boekhandel van 11.30 tot 13 uur. 'Macht' verschijnt bij Borgerhoff & Lamberigts en kost 22,50 euro.