Enorme vuurzee legt loods van bandenfabrikant in de as

De brandweer moest gisteren nog heel de dag nablussen.
David Legreve De brandweer moest gisteren nog heel de dag nablussen.
Een zware brand heeft gisteren een loods van de Mechelse bandenfabrikant Varec vernield. De schade is groot. De loods van 5.000 vierkante meter brandde volledig uit. De oorzaak van de brand is nog niet gekend.

De hulpdiensten werden in de nacht van zondag op maandag omstreeks 2 uur. Ze kwamen meteen massaal ter plaatse. Op dat moment woedde het vuur al hevig. De vlammenzee raasde door de loods en de sloeg meters hoog uit het dak. Brandweerzone Rivierenland kwam massaal ter plaatse. Door watergebrek moesten ook de brandweerposten uit de buurt met hun tankwagens opgeroepen worden.


De brandweer kreeg na lang blussen het vuur uiteindelijk onder controle maar moest gisteren nog heel de dag nablussen. De Antwerpsesteenweg werd deels afgesloten voor het verkeer. Enkel het verkeer richting Rumst kon via de Antwerpsesteenweg rijden. In de tegenovergestelde richting werd het verkeer omgeleid via de industriezone. Omstreeks 15.30 uur kon de rijbaan opnieuw opengesteld worden voor het verkeer. De schade is immens. De loods van de bandenfabrikant brandde volledig uit. "Maar de productie kan voorlopig verder gezet worden", zegt het bedrijf in een korte mededeling.


De brand ging gepaard met hevige rookontwikkeling. De brandweer besloot om de meetploegen ter plaatse te roepen maar de rook bleek niet giftig. De buurtbewoners werd wel geadviseerd om ramen en deuren gesloten te houden tijdens de bluswerken. Niemand raakte gewond bij de brand.


De oorzaak van de brand is nog niet gekend. (TVDZM)

De brand gebeurde in de nacht van zondag op maandag rond 2 uur.
Tim Van Der Zeypen De brand gebeurde in de nacht van zondag op maandag rond 2 uur.