Effectieve celstraf voor partnergeweld

Correctionele zittingzaal in de rechtbank van Mechelen
David Legreve Correctionele zittingzaal in de rechtbank van Mechelen

Fouad Y., een 25-jarige uit Mechelen, heeft een effectieve celstraf van acht maanden gekregen. De twintiger sloeg in de zomer van 2017 zijn toenmalige vriendin.

Volgens Dieter Van Hemelryck, de raadsman van het slachtoffer, was het zo erg dat agenten bij aankomst tot op straat hoorden hoe hij haar sloeg. De politie was er bij gehaald nadat het slachtoffer vanop het terras van hun appartement op de vierde verdieping om hulp aan het roepen was. De vrouw bloedde hevig en liep een gebroken neus op.

De feiten werden niet betwist. “Alleen was het één slag en had ik nooit de bedoeling om haar neus te raken. Ik wou haar enkel een tik geven tegen de wang”, aldus de 25-jarige op zitting. De verdediging vroeg een straf met probatie-voorwaarden maar daar ging de rechter niet op in. Ze legde hem een effectieve celstraf op van acht maanden alsook een geldboete van achthonderd euro. Aan zijn ex-vriendin moet hij een schadevergoeding betalen van duizend euro.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.