Een jaar cel voor belaging van ex

Gerechtsgebouw van MechelenRechtbank van Mechelen Politiecombi aan het gerechtsgebouw
David Legreve Gerechtsgebouw van MechelenRechtbank van Mechelen Politiecombi aan het gerechtsgebouw
De rechter in Mechelen heeft de 49-jarige Hassan K. opnieuw schuldig bevonden aan belaging. De man werd al een keer veroordeeld in juni, maar tekende verzet aan.

De feiten waarvoor hij zich moest verantwoorden waren niet mals. Hij sloeg zijn vrouw én dochter, omdat deze volgens hem te westers waren gekleed. De beklaagde kreeg in dat vonnis ook een contactverbod opgelegd. Alleen hield zich daar niet aan. In september 2018 begon hij ‘s avonds op de deur van zijn ex te bonken en dreigde de veertiger ermee om zijn vrouw te vermoorden of te verminken. Niet veel later werd hij gearresteerd. K. was duidelijk onder invloed van drugs. “Maar dat was afkomstig uit mijn eten”, beweerde de veertiger. “Ik had toen tajine gegeten.” Verder ontkende hij de belaging. 

Jaar naar cel

Volgens zijn raadsman was hij alleen langs geweest om te kijken of zijn dochter was lastig gevallen door een jongen. “Iets wat hij kort daarvoor had vernomen”, aldus de verdediging. De rechter oordeelde dat alle feiten bewezen waren en legde hem een celstraf van een jaar effectief op. Of er beroep zal worden aangetekend, is nog niet duidelijk.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.