Drugdealer geeft pas toe op rechtbank: parket eist vijftien maanden

Een advocaat in de rechtbank van Mechelen.
David Legreve Een advocaat in de rechtbank van Mechelen.
Het parket heeft vanochtend een celstraf van vijftien maanden gevorderd tegen Younes R., een jongeman uit Mechelen. Hij wordt verdacht voor het verhandelen van cocaïne. Eerst ontkende hij de feiten, in de rechtbank zag hij plots het licht. Zijn advocate vroeg een werkstraf.

De politie in Mechelen kon R. afgelopen zomer arresteren, omdat ze een voertuig hadden opgemerkt dat gekend stond voor drugsfeiten. 

“Wanneer ze meneer wilden controleren, sloeg hij op de vlucht. Hij kon uiteindelijk toch ingerekend worden en bij het fouilleren werd naast 0,9 gram cocaïne ook nog twee gsm’s aangetroffen”, zei openbaar aanklaagster Lieselotte Claessens. 

“De drugs waren van hem. Naar eigen zeggen was hij drugsverslaafd. Een van de gsm’s, waarin heel wat drugsgerelateerde sms’en stonden, was volgens zijn verklaringen niet van hem.”

Werkstraf gevraagd

R. bleef de feiten steeds ontkennen. Tot op zitting vandaag. Nu pas zag hij het licht en paste hij zijn verklaringen aan. De man gaf aan de rechter toe cocaïne te hebben verkocht gedurende drie maanden. 

Het parket betwistte dat: “Een afnemer vertelde dat ze bij hem al vier jaar lang drugs kocht.” Naast de celstraf eiste het ook een effectieve geldboete van 8.000 euro. Aan de zijde van de verdediging werd een werkstraf gevraagd, ondergeschikt voeg meester Avelien Van der Veken een straf met probatie-uitstel. Of de rechter daarop zal ingaan weten we op 6 februari.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.