Dertiger perst wandelaar (74) én kennis af

De onderzoeksrechter in Mechelen heeft een 34-jarige man aangehouden op verdenking van afpersing en diefstal met geweld. De feiten dateren van eind vorige maand. Hij perste zowel een vriend als een onbekende man af.

Na zijn arrestatie door de recherche van de lokale politiezone Mechelen-Willebroek werd hij voorgeleid voor de onderzoeksrechter. De dertiger werd verhoord en werd aangehouden. Naar de gevangenis moet hij voorlopig niet. "Hij werd vrijgelaten onder voorwaarden en moet zich onder meer laten behandelen voor zijn alcoholprobleem", zegt Lieselotte Claessens van de Mechelse afdeling van het Antwerpse parket. De man verscheen voor de onderzoeksrechter voor feiten van twee weken geleden.


Toen bezocht de verdachte eerst café Hanekeef in de Keizerstaat. "Daar ging de man iets drinken met een kennis. Toen het wisselgeld op de toog werd gelegd, wou de dertiger dat geld afpakken. Het slachtoffer verijdelde dat en kreeg een duw", zegt Claessens nog. Hierop vluchtte hij weg uit het oudste café in Mechelen. Even later sloeg hij in de Begijnenstraat voor een tweede keer toe. "Deze keer sprak hij een 74-jarige man aan. Hij gaf hem vervolgens een knuffel en vroeg om geld. Toen die weigerde werd het slachtoffer tegen de muur geduwd en afgeperst", licht Claessens nog toe. Volgens gerechtelijke bronnen ging de dertiger er vandoor met goed 46 euro aan cash geld.


Er werd klacht ingediend bij de politie van Mechelen-Willebroek. De recherche startte een onderzoek op. Op basis van camerabeelden kon de verdachte geïdentificeerd en gearresteerd worden. De dertiger zou geen onbekende zijn voor het gerecht. (TVDZM)