Damesploeg KV Mechelen gehuldigd op stadhuis

De kampioenenploeg werd ontvangen op het stadhuis door schepen Walter Schroons.
Vansina De kampioenenploeg werd ontvangen op het stadhuis door schepen Walter Schroons.
Mechels sportschepen Walter Schroons (CD&V) heeft gisteravond de dames van KV Mechelen gehuldigd op het stadhuis. Ze speelden voor de tweede keer in drie jaar tijd kampioen.

Doorgaans worden sportkampioenen gevierd tijdens een grote jaarlijkse hulde voor alle clubs tegelijkertijd, maar voor de dames maakte Schroons op hun vraag een uitzondering. Ze reden de afgelopen jaren dan ook een impressionant parcours: tweede (op één punt van titel en promotie) in eerste provinciale in 2013, titel én bekerwinst in 2014, tweede (op één punt van titel en promotie) in derde nationale in 2015 en afgelopen seizoen dus weer titel en promotie. "We zijn een voetballende ploeg met ervaring. Iedereen vecht voor elkaar", verklaart Lenny Oerlemans.

Meer voor plezier

De dames hebben hun thuis op de jeugdvelden van Malinwa op de Liersesteenweg. Het verschil met het mannenvoetbal is groot. Hier geen grote supporterslegioenen. "Jammer", vindt ze, "maar het is nu eenmaal zo. Het is en blijft ook een hobby". De trainer is wel een man: Michaël Moins. "De aanpak is helemaal anders. De meisjes spelen veel meer voor het plezier, niet om iets te verdienen. Aan vrouwenvoetbal wordt niet veel geld uitgegeven. Kijk naar wat in Lier gebeurt." Daar werd de damesafdeling zopas opgedoekt. De speelsters staan er op straat. In Mechelen gaan de dames zeker door. "Volgend jaar top 5", hoopt Oerlemans. "En over een paar jaar promotie naar eerste klasse", besluit de coach. (WVK)