Cel- en werkstraf voor jongeren die zus toetakelden

David Legreve
Twee jonge Mechelaars zijn door de rechter schuldig bevonden aan slagen en verwondingen aan hun eigen zus. Zij hadden haar zwaar toegetakeld omdat het meisje een gsm wilde kopen. De ene broer kreeg een effectieve celstraf, de andere een werkstraf.

De feiten dateren van 31 augustus. Toen kwamen de broers erachter dat hun jongere zus had afgesproken met iemand die haar enkele telefoons wilde verkopen. “Op dat moment sloegen de stoppen door”, klonk het vorige maand op zitting. “Ze werd bij de haren door de kamer gesleurd, kreeg vuistslagen in de buik en trappen in haar rug. Het meisje liep een zware hoofdwonde op.”

Toen de feiten aan het licht kwamen, bleek dat het meisje werkelijk niets mocht. “Niet studeren, niet werken”, luidde het nog. “Ze mocht zelfs haar eigen identiteitskaart niet bijhouden.” De vader bevestigde de feiten tegenover de politie, de moeder weigerde om verklaringen af te leggen. Zij had naar verluidt te veel angst voor haar zonen.

Het parket was bijzonder streng in de vordering tegen de broers. Een van hen liet verstek gaan. Hij werd dan ook veroordeeld tot de gevorderde celstraf van achttien maanden effectief. De andere broer kwam er vanaf met een werkstraf van 180 uur. Hij daagde wel op voor de behandeling van zijn dossier maar beweerde op zitting dat het enkel om duw- en trekwerk ging waarbij het meisje ten val kwam tegen de radiator. “Ik voerde bovendien enkel uit wat mijn ouders wilden”, zei hij. Voert hij deze werkstraf niet uit binnen het jaar, riskeert hij alsnog achttien maanden effectief. Of er beroep zal worden aangetekend tegen het vonnis, is nog niet bekend. 
1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Marc Van Oevelen

    Al opgemerkt? Het zijn weer 'jongeren'. De politiek korrekte censuurcomissie van links medialand ten voeten uit.