Cambio breidt uit met acht deelwagens

Cambio op de Veemarkt te Mechelen
David Legreve Cambio op de Veemarkt te Mechelen
Het autodelen in Mechelen blijft groeien. Om aan de vraag te voldoen, breidt Cambio de vloot uit met acht wagens, waaronder een elektrische.

“We zien sinds de komst van Cambio in 2006 een blijvend positief effect van het systeem van deelwagens. Volgens cijfers van 1 april 2019 maakten maar liefst 1.154 unieke Mechelaars gebruik van het systeem. Er zijn vandaag al 41 deelwagens verdeeld over 22 locaties en de vraag blijft stijgen”, zegt schepen van Mobiliteit Alexander Vandersmissen (Open Vld). In de week na de paasvakantie komen er al twee wagens bij op het Sint-Janskerkhof en aan de Brusselpoort. In de daaropvolgende weken krijgen achtereenvolgens het Mercierplein, Kraanbrug, Antwerpsepoort, Nekkerspoel en Donkerlei een autodeelplaats. De achtste nieuwe wagen wordt een elektrische en krijgt een standplaats op het Raghenoplein.

Schepen van Duurzaamheid Marina De Bie (Groen) ziet in het autodelen een manier om minder CO2 uit te stoten. “Een van de manieren om de uitstoot tegen volgend jaar met 20% te verlagen, is deelmobiliteit en alternatieve vervoersmiddelen: de fiets of de trein voor hobby’s of woon-werkverkeer en af en toe een Cambio-wagen om bijvoorbeeld boodschappen te doen.”

Meer informatie is hier te vinden.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.