Burgemeester Bart Somers neemt opnieuw auto van hardleerse wegpiraat in beslag: "Blijkbaar was mijn signaal niet voldoende"

Bart Somers
belga Bart Somers
Bart Somers (Open Vld), burgemeester van Mechelen, heeft voor de tweede week op rij een wagen van een hardleerse wegpiraat in beslag genomen. 

De wagen in kwestie werd sinds april al negen keer geverbaliseerd voor snelheidsovertredingen, gsm-gebruik achter het stuur en gevaarlijk rijgedrag. De afgelopen weken kwam nog eens een tiental meldingen over het voertuig binnen, zegt de lokale politie van de zone Mechelen-Willebroek.

Vanmiddag werd de wagen opgemerkt door een patrouilleploeg van de politie op de Battelsesteenweg. De 20-jarige bestuurder werd overgebracht naar het commissariaat. Hij had blijkbaar ook de intentie om deel te nemen aan een trouwstoet in Dendermonde dit weekend, maar dat zal dus alvast niet lukken met dat voertuig. 
"Blijkbaar was mijn signaal van vorige week niet voldoende voor deze man", reageert Somers. 

Ik duld het niet dat inwoners en bezoekers van onze stad in gevaar worden gebracht door zulke roekeloze chauffeurs

Bart Somers (Open Vld), Mechels burgemeester

"Ook nog de afgelopen dagen bleef het voertuig roekeloos door onze stad rijden. Zo onder meer eergisteren in de wijk Galgenberg. Dit dwingt mij opnieuw tot een drastische beslissing en het voertuig bestuurlijk in beslag te nemen. Ik duld het niet dat inwoners en bezoekers van onze stad in gevaar worden gebracht door zulke roekeloze chauffeurs."
47 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Patrick Van Bogaert

  De lijst Somers-Calvo met de vingers in de neus naar een volstrekte meerderheid in Mechelen ?

 • Tinne Van Loock

  Bravo Somers ! Dank u wel

 • Jos Plessers

  Platdrukken,keer op keer.Dat zal ze wel leren

 • Patrick Van Bogaert

  De beste burgemeester van de wereld toont de weg die navolging door andere burgemeesters mag krijgen

 • willy verbeeck

  Nog niet opgemerkt dat er geen namen bijstaan?