Bromfietser vlucht van alcoholcontrole maar komt ten val

Foto Legreve
Een achttienjarige bromfietser is tijdens een vluchtpoging bij een alcoholcontrole ten val gekomen. Gewond raakte hij niet, hij verloor wel zijn rijbewijs. “Hij bleek onder invloed te rijden van cannabis”, aldus de politiezone Mechelen-Willebroek.

De jonge bromfietser werd opgemerkt ter hoogte van de alcoholcontrole op het Douaneplein. Bij het zien van de politie, sloeg hij op de vlucht. Dat gebeurde via onder meer in de verkeerde rijrichting en via de Lakemakerstraat. In de Zonnestraat kwam hij uiteindelijk ten val. “Hij was de controle over zijn stuur verloren”, luidt het bij de politie. De jongeman bleek onder invloed te zijn van cannabis. Zijn rijbewijs werd ingetrokken voor vijftien dagen.

Elf rijbewijzen

In totaal moesten elf andere chauffeurs hun rijbewijs inleveren voor vijftien dagen. “Een iemand bleek onder invloed te zijn van cocaïne maar had ook nog 1,7 promille in zijn bloed. Vier anderen waren onder invloed van cocaïne of cannabis”, aldus de politiezone. “Tot slot waren er ook nog zes chauffeurs die een glas teveel op hadden. Zij hadden tussen de 1,7 en 2 promille in hun bloed.” Die laatste chauffeur was een negentienjarige.

Zonder rijbewijs

Bij de alcoholcontroles werden in totaal 957 ademtests afgenomen. Tien bestuurders leverden hun rijbewijs voor zes uur in, twaalf anderen deden dat voor drie uur. Een chauffeur tot slot werd betrapt terwijl hij rond reed zonder rijbewijs. Hij reed volgens de politie onder invloed van een gevaarlijke drugscocktail die naast cannabis ook nog uit amfetamines en cocaïne bestond. “Er werd een extra proces-verbaal opgesteld voor het rijden zonder rijbewijs. Binnenkort gaat hij het mogen gaan uitleggen aan de politierechter”, besluit de politie.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


Video