Bestuurder met glaasje op laat auto achter

Een autobestuurder heeft afgelopen weekend zijn auto achtergelaten toen hij op de vlucht sloeg voor een alcoholtest. Agenten haalden de bestuurder tijdens een controle uit het verkeer.

Toen de bestuurder moest blazen, bleek hij positief te testen op alcohol. Nog voor de politie kon achterhalen hoeveel promille hij in zijn bloed had, sloeg hij te voet op de vlucht. "Een zoekactie in de onmiddellijke omgeving leverde niets op", zegt politiewoordvoerder Dirk Van de Sande. "Zijn rijbewijs en zijn auto liet hij achter. De wagen bleek niet te zijn verzekerd en kreeg een wielklem. Het rijbewijs werd ingetrokken. Binnenkort zal hij voor de politierechter wat dingen mogen gaan uitleggen."


Verder trok de politie dit weekend nog twee rijbewijzen in voor vijftien dagen. Telkens hadden de bestuurders cannabis in hun bloed. Een van hen, een negentienjarige jongeman, was nog een beginnend bestuurder.


De politie hield bovendien drie rijbewijzen in gedurende zes uur. Zij riskeren nu een geldboete van tweehonderd tot tweeduizend euro. In de Hoeikensstraat in Willebroek moest de politie een autobestuurder achtervolgen. Die was op de vlucht geslagen voor een controle. "De wagen werd uiteindelijk aan de kant gezet. De auto was niet ingeschreven en niet verzekerd. De wagen werd getakeld", besluit Van de Sande.


Tot slot zijn nog zes proces-verbalen uitgeschreven. Drie voor het niet dragen van de gordel en twee omdat de ouders hun kind niet hadden vastgegespt in de auto. Een motorrijder kreeg een boete van 58 euro omdat hij zonder handschoenen en zonder laarzen aan het rijden was. De politiecontroles vonden plaats in het kader van de BOB-zomercampagne van de politiezone. (TVDZM)