Bestuurder met cannabis in bloed uit verkeer gehaald

Tim Van der Zeypen

De politie van Mechelen-Willebroek heeft een jongeman uit het verkeer gehaald. De jongeman was onder invloed van cannabis en reed zonder rijbewijs. De politie plaatste een wielklem op het voertuig. “Het voertuig was van de vader. Ook hij kreeg een proces-verbaal”, zegt politiewoordvoerder Dirk Van de Sande. “De man gaf zijn auto aan iemand die geen rijbewijs had.”

De jongeman liep tegen de lamp bij verschillende alcohol- en drugcontroles in zowel Mechelen als Willebroek. In totaal werden 1.356 ademtesten uitgevoerd. 47 autobestuurders testten positief. Acht van hen moesten hun rijbewijs inleveren gedurende vijftien dagen. “Twee waren onder invloed van drugs, één bestuurder had 2,3 promille alcohol in zijn bloed en had ook cocaïne gebruikt”, besluit Van de Sande. “Vijf anderen tot slot hadden tussen 1,6 en 2 promille alcohol in hun bloed.” Een autobestuurder was wel erg hardleers. Hij liep sinds eind oktober 2016 al voor de vierde keer tegen de lamp. Deze keer werd zijn rijbewijs ingetrokken voor zes uur.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.