Beklaagde ontkent klap met hamer op hoofd buurman

De 45-jarige Abdeslam E.J. riskeert drie jaar cel met uitstel. De veertiger stond terecht voor het bedreigen en verwonden van zijn buurman met een hamer.


De feiten dateren uit de zomer 2016. De politie werd opgeroepen en trof beklaagde thuis aan. "Hij was op dat moment dronken en besloot zijn zwijgrecht te gebruiken", zei openbaar aanklager Ken Van Hoogenbemt. "Bij een huiszoeking is een hamer gevonden die mogelijk als wapen bij de slagen werd gebruikt."


De feiten zijn voldoende bewezen voor het gerecht. De rechters besloten eerder een psycholoog aan te stellen en de veertiger te laten onderzoeken. Na deonderzoeken leek een straf met probatie aangewezen. "Hopelijk stelt hij zich dan wel opener op", zei de aanklager nog toe.


De verdediging betwiste de feiten. "Er zijn inderdaad al wat woorden gevallen tussen mijn cliënt en zijn buurman, maar er zijn nooit bedreigingen geuit of slagen uitgedeeld", zei meester Thibaud Delva tijdens de zitting. "Er zijn bovendien geen bewijzen in dit dossier en er is voldoende twijfel." De beklaagde zelf benadrukte dat zelf op zitting. "Mevrouw, ik heb hier niets mee te maken. Die man heeft problemen. Met drugs en alcohol. Wellicht is hij gewoon onder invloed gevallen", zei hij tegen voorzitter Jessica Bourlet. Vonnis op 21 december. (TVDZM)