ANPR-camera’s tegen sluipverkeer in drie straten

Bart Somers bij een ANPR-camera
David Legreve Bart Somers bij een ANPR-camera
De stad Mechelen laat dit voorjaar drie nummerplaatherkenningscamera’s plaatsen in evenveel straten om autobestuurders te verhinderen daar nog door te rijden.

In de Mezenstraat komt een camera om ervoor te zorgen dat enkel nog de bussen van De Lijn naar de ziekenhuiscampus kunnen rijden. Nu heb je daar sluipverkeer.

In de Schoolstraat komt een camera ter hoogte van de Wollemarkt. “De straat ligt in de autoluwe zone, maar er ontbrak daar nog een toegangscontrole”, legt schepen van Mobiliteit Alexander Vandersmissen (Open Vld) uit.

In het kader van de nieuwe invulling voor de Huyghebaertsite komt een bussluis in de Kruisbaan om verkeer van het industriepark af te leiden naar de Egide Walschaertsstraat en niet door de woonbuurt. “De maatregel komt er in overleg met de buurt. Eerder zullen er al een asverschuiving en fietssuggestiestroken worden gerealiseerd in Geerdegem-Schonenberg en komen er verschillende nieuwe oversteekplaatsen in de buurt.”
1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Roger Cooks

    Wat men al niet doen voor "onze veiligheid", lees: zoveel mogelijk proberen binnen te rijven om de torenhoge Mechelse stadsschulden te verzachten (maar het kind moet nu eenmaal een naam hebben)