525 waarschuwingen voor te snel rijden in zone 30

525 autobestuurders hebben in de afgelopen maand een waarschuwing van de politie in de brievenbus gekregen voor een snelheidsovertreding in de zone dertig. Ze liepen tegen de lamp door de recent ingevoerde trajectcontrole.

Op 1 augustus ging de trajectcontrole van start op drie locaties in Hombeek en langs de Liersesteenweg in Mechelen. In Mechelen werd er gecontroleerd binnen de zone vijftig, in Hombeek zowel binnen de zone zeventig, vijftig én zelfs in zone dertig. En daar werd de maximale snelheid massaal genegeerd. "Op de baan tussen de Zennebrug en de Bankstraat werden er 347 bestuurders betrapt in de richting Kapelle-op-den-Bos, in de tegenovergestelde richting waren het er 178", klinkt het in een eerste evaluatie. De 525 autobestuurders kregen nog geen proces-verbaal. De eerste maand werden enkel waarschuwingen uitgedeeld. Maar wie vanaf nu sneller dan 42 kilometer per uur rijdt, riskeert wel een geldboete.


Voor de andere zones werden slechts 14 waarschuwingen uitgedeeld. Met 539 waarschuwingen op 196.582 gecontroleerde autobestuurders is de stad tevreden . "99,5 procent respecteert de snelheid. We halen nu reeds onze doelstelling. De ambitie is nu om die resultaten aan te houden voor de andere twaalf trajecten die in de loop van dit najaar zullen worden uitgerold", besluit burgemeester Somers (Open Vld).


In totaal zal er in Mechelen over een totale lengte van twintig kilometer een trajectcontrole worden uitgevoerd met 59 nieuwe ANPR-camera's. Alles tesamen goed voor een investering van 1,47 miljoen. (TVDZM)