100 nieuwe wooneenheden in project Waterberg

Burgemeester Bart Somers (Open Vld)zette zaterdag de 'eerste spadesteek' met een grote graafmachine.
Lukas Burgemeester Bart Somers (Open Vld)zette zaterdag de 'eerste spadesteek' met een grote graafmachine.
Over twee jaar zullen de eerste van meer dan 80 gezinnen hun intrek kunnen nemen in een van de appartementen of woningen van project Waterberg. Aan de Eghelgemvijver in Hombeek (Mechelen) gaf burgemeester Bart Somers (Open Vld) zaterdag de 'eerste spadesteek' met een grote graafmachine.

De verkavelingsvergunning is afgeleverd, de bouwvergunning zou volgende week volgen. Daarna wordt gestart met de wegeniswerken van Waterberg, in januari start ook de bouw van de eerste wooneenheden. "Het project telt in totaal 56 woningen en 28 appartementen, deze laatste zullen het dichtst bij de vijver liggen. Aan het water creëren we een park van ongeveer één hectare groot. Als alles vlot gaat en het weer niet voor vertragingen zorgt, kunnen de eerste bewoners in de zomer van 2019 hun intrek nemen", zegt Michaël Veys van Zabra Real Estate. "De verkoop loopt al héél vlot: we verkochten al 24 appartementen en 7 woningen."


"Dit project maakt een onderdeel uit van ons masterplan Hombeek", vult Somers aan. "We combineren een nieuw park aan het water met een betere ontsluiting en parking voor de tennis- en hockeyclub, nieuwe Chirolokalen en een jeugdhuis in het groen, en extra ruimte voor de Esdoornschool. De vraag is naar nieuwe woningen is groot en we creëren dit project bewust in de buurt van het centrum. Als we het leven in het dorp willen blijven behouden, zijn dit soort projecten nodig." (EDT)

Een simulatie van hoe het bouwproject Waterberg er zal gaan uitzien.
Lukas Een simulatie van hoe het bouwproject Waterberg er zal gaan uitzien.