“Op 8 seconden van finaleplaats gestrand”: Belgisch brons op WK Escape Room in Londen

Tobias van Bladel (achteraan links), Joeri Jacobs, Nick De Frangh en Dirk Delahaye op het WK.
Red Bull Mind Gamers Tobias van Bladel (achteraan links), Joeri Jacobs, Nick De Frangh en Dirk Delahaye op het WK.
België won dit weekend in Londen een bronzen plak op het wereldkampioenschap escape room, georganiseerd door Red Bull. Voor ons land namen de Mechelse neven Nick De Frangh en Joeri Jacobs, Moerbekenaar Tobias van Bladel en Wilrijkenaar Dirk Delahaye, samen team ‘Keep Escaping’, deel.

Het viertal klokte de halve finale af op 23 minuten en 34 seconden, 8 seconden te lang voor een plaats in de finale, waarin Slovakije sneller was dan Kroatië. “Heel trots dat we deze tijd hebben kunnen neerzetten in de halve finale en zo die fantastische derde plaats hebben behaald. We hebben de finale kunnen zien en denken dat we echt wel een grote kans hadden gemaakt om daar als snelste uit te komen. Het verschil van 8 seconden knaagt een beetje, maar brons is ook mooi natuurlijk”, zegt Nick De Frangh.

“De eerste kamer van de halve finale vonden we vrij eenvoudig en was een typische escaperoom. Hierbij moest je ontdekken dat een stuk van de kamer kon verschuiven om verder te kunnen en moest je vijf knoppen binnen de tijd in de juiste volgorde indrukken. De tweede kamer vonden wij de moeilijkste, hier kreeg je geluidsgolven te zien en waren er drie manieren om ze te decoderen om zo een 12-cijferige code te krijgen. De derde kamer was eveneens moeilijk omdat er veel puzzelen aan te pas kwam en er veel mogelijkheden waren. Het was een goede uitdaging voor de teams om te communiceren, samen te werken en te puzzelen. We waren vooral onder de indruk van de inventiviteit van de uitdagingen, zowel in de halve finale als in de echte finale. Het niveau lag hoog in Londen, maar voor de volgende editie zijn we sowieso weer van de partij.”

Wie de toekomstige ontsnappingsavonturen van de twee Mechelse neven wil volgen, surft naar www.escapingcousins.com

Keep Escaping met de bedenker van de proeven Dr. Scott Nicholson, een Amerikaanse professor Game Design & ontwikkeling.
rv Keep Escaping met de bedenker van de proeven Dr. Scott Nicholson, een Amerikaanse professor Game Design & ontwikkeling.Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


Video