"Kindje grootbrengen met eigen bier"

DAVID (29) EN JONAS (25) NEMEN 'HONOLOELOE' OVER

David en Jonas zijn de nieuwe uitbaters van de 'Honoloeloe'.
Foto Marc Aerts David en Jonas zijn de nieuwe uitbaters van de 'Honoloeloe'.
Het café met de langste naam in Mechelen heeft nieuwe uitbaters. Sinds vrijdag zwaaien David Arets (29) en Jonas Bosmans (25) de plak in 'Als ik mijn ogen toedoe, ben ik in Honoloeloe'. "De vorige uitbater heeft zijn kindje aan ons gegeven, wij gaan het grootbrengen", beloven ze. Het biercafé op de Grote Markt krijgt wel een nieuwe naam.

Marc Pauwels (57) nam dinsdag afscheid van Honoloeloe, dat hij drie jaar eerder uit de grond stampte.


"Ik ben dankbaar voor de talloze fijne momenten die we hebben beleefd in Honoloeloe. Daarnaast ben ik overtuigd dat de Honoloeloe in goede handen is bij twee jonge veulens die heel veel goesting hebben om erin te vliegen", nam hij op de Facebookpagina afscheid van de klanten.


Sinds vrijdag wordt het biercafé gerund door de vrienden David en Jonas. De Vlaams Brabanders studeerden samen Communicatie in Mechelen en bleven er plakken. Hun vaste job gaven ze op om cafébaas te worden. Nochtans was dat eigenlijk niet het plan. "Bier is onze passie. Op een barbecue in april beslisten we dat we daar samen 'iets' mee wilden doen. Toevallig vernam ik even later via via dat de Honoloeloe vrijkwam. Het is het enige pand in Mechelen dat ik zou willen overnemen. Het is mooi, aan de zonnekant gelegen en biedt onbenutte mogelijkheden", zegt David.

Nieuw concept

Voorlopig blijft het café ongewijzigd, met dat verschil dat het nu zeven dagen op zeven geopend is. Dat blijft evenwel niet zo.


"We geven onszelf twee maanden de tijd om ons in te werken, de klanten te leren kennen en te leren wat de drukke en kalme momenten zijn. In februari gaan we dan enkele dagen toe voor wat opknapwerk. Heropenen doen we met een groot openingsfeest en een nieuw concept. In plaats van buitenlandse bieren, kiezen we voor Belgische, de eetkaart wordt iets toegankelijker. De ongebruikte ruimte boven wordt een polyvalente zaal die zal kunnen worden gebruikt als coworking space, voor meetings en als studeerplek", onthullen ze hun plannen.


Het café krijgt ook een nieuwe naam, maar deze blijft nog even geheim.


"We kunnen al wel verklappen dat hij korter en Vlaamser zal zijn", lacht Jonas. Het café krijgt op termijn ook een eigen bier dat de uitbaters zullen brouwen. De vrienden willen van het pand ook meer maken dan een café.

Community

"Het moet een soort community worden. Vrij snel zullen we een nieuwe website lanceren met een grote webshop. Daartoe gaan we samenwerken met jonge designers en kunstenaars. De dingen die klanten zullen zien en proeven in ons café, zullen ze online kunnen kopen", legt Jonas uit.


'Als ik mijn ogen toedoe, ben ik in Honoloeloe' is elke dag geopend vanaf 11, op zaterdag al vanaf 10 jaar.