"Ik wil met alle spelers op de foto"

DUIZEND 'KAKKERS' OP FANWEEKEND KV MECHELEN

De mama van Silke neemt een foto van haar dochter en een KV Mechelen-speler.
Marc Aerts De mama van Silke neemt een foto van haar dochter en een KV Mechelen-speler.
KV Mechelen organiseerde op vrijdag en zaterdag een fanweekend voor de supporters. De club pakte het dit jaar grootser aan, met meer attracties, een roofvogelshow en rondleidingen door het stadion. De duizend aanwezige kakkers keurden het nieuwe concept alvast goed.

Het fanweekend werd op vrijdag afgetrapt met een galawedstrijd tegen het Nederlandse AZ Alkmaar, die op een 1-1 gelijkspel eindigde. Op vrijdag stond aan het AFAS Stadion een familiedag op het programma, en daar deed het supportersorgaan van de club een extra inspanning voor. "Na de verbouwingen van de laatste twee jaren vonden we dat we het dit jaar de supporters iets nieuws mochten aanbieden. Uiteraard worden er nog steeds handtekeningen uitgedeeld, maar we hebben ook meer animatie voorzien. Er staan vandaag ook twee roofvogelshows gepland en de supporters kunnen rondleidingen door het stadion volgen", zegt Hans De Decker van het Supportersorgaan Malinwa.

Er was ook een roofvogelshow.
Marc Aerts Er was ook een roofvogelshow.

Kidsclub

"Alles is perfect georganiseerd en de nieuwe zaken zijn een meerwaarde. De nieuwe kidsclub is een leuk initiatief. Het kost me 15 euro om mijn zoon in te schrijven en we krijgen nu als eerste toegang tot de handtekeningensessie. In de loop van dit seizoen mag hij mee-trainen met de spelers", vertelt Tom Geerts, een KV-supporter uit Bonheiden. Zijn zoon Tiago liet zijn kaftje door alle spelers handtekenen, en hij was zeker niet de enige handtekeningenjager.


Wie de spelers wou ontmoeten, moest een lange wachtrij trotseren. "Het is nu het derde jaar dat ik naar de KV kom. Ik ben ondertussen al een echte 'Kakker' geworden. Vandaag wil ik met alle spelers op foto en hun handtekeningen verzamelen", legt de 14-jarige Silke Schauwaerts uit.


De handtekeningenkaarten van dit seizoen zijn nog zo'n nieuwigheid. Geen traditionele foto's, maar zelfgemaakte schilderijen van de spelersgroep. Met dank aan vzw Sjarabang, die met verf en penselen aan de slag ging. "Echt knap gedaan. Het is eens wat anders dan een geposeerde foto of een actiebeeld", reageert kapitein van de ploeg Seth De Witte. "Het is fijn om de fans te ontmoeten en een babbeltje te slaan of mee aan een activiteit deel te nemen. KV Mechelen staat erom bekend een familieclub te zijn, en dat merk je ook op een dag als vandaag."

Bij de signeersessie was het erg druk.
Marc Aerts Bij de signeersessie was het erg druk.
Tiago toont zijn verzameling handtekeningen.
Marc Aerts Tiago toont zijn verzameling handtekeningen.