Wannes Nimmegeers, Belga
Volledig scherm
© Wannes Nimmegeers, Belga

Marokko stoot door op WK: relschoppers nemen volksfeest even over in Antwerpen en Brussel waarna politie waterkanon en traangas inzet

Antwerpen/Brussel/Gent/KortrijkIn Brussel en Antwerpen zijn gisteren meer dan 100 arrestaties uitgevoerd bij de rellen na de overwinning van Marokko tegen Spanje op het WK in Qatar. In Brussel werd de sfeer na 20 uur wat grimmiger nadat relschoppers zich onder de voetbalfans mengden. Er werd met stenen naar agenten gegooid die op hun beurt antwoordden met waterkanonnen en traangas. Ook in Antwerpen werd het waterkanon ingezet.

  1. Nachtclub Fuse mag twee dagen per week terug openen, maar wel onder voorwaarden: “Dit is geen overwinning, maar een wake-upcall”
    PREMIUM
    Brussel

    Nachtclub Fuse mag twee dagen per week terug openen, maar wel onder voorwaar­den: “Dit is geen overwin­ning, maar een wa­ke-up­call”

    Leefmilieu Brussel heeft beslist dat de Fuse haar deuren opnieuw mag openen, en dat twee dagen per week. Dat bevestigt woordvoerster Pascale Hourman. Aan de heropening zijn wel enkele voorwaarden verbonden. Zo moet de club binnen de twee jaar verhuizen, of betere geluidsisolatie plaatsen. “We zullen proberen ons aan de richtlijnen te houden, maar vrezen alsnog te moeten sluiten”, reageert de leiding van de Fuse via sociale media.