Trappistenjogging en Kleine Helden Run voor goede doel

Lopers Mick en Stijn tijdens de Trappistenloop van vorig jaar.
Laenen Lopers Mick en Stijn tijdens de Trappistenloop van vorig jaar.
Play & Sport pakt op 1 oktober uit met de tweede editie van de Trappistenjogging. Ook de Kleine Helden Run, die vorig jaar in het water viel door het slechte weer, is opnieuw van de partij. De organisatie hoopt enkele duizenden euro's te kunnen inzamelen voor het goede doel: Lentekind in Vlimmeren.

De eerste editie van de Trappistenjogging lokte vorig jaar zo'n duizend deelnemers. Dat aantal hopen Stijn Verhaegen en Mick Van der Elst dit jaar opnieuw te halen. "Naast Mintjens Group, Luyckx NV, Woonzorgcentrum De Dennen en Wienerberger Steenfabriek zal vanaf dit jaar ook Huize Walden deelnemen en haar accommodatie ter beschikking stellen om door te lopen", zeggen Stijn en Mick. "Op de verschillende locaties zullen de bedrijven misschien zelf ook nog voor wat randanimatie zorgen. Naast de jogging organiseren we ook een Kleine Helden Run aan de sporthal Mintjens. Vorig jaar kampten we met mindere weersomstandigheden waardoor de Kleine Helden Run uiteindelijk afgelast werd. We treffen een regeling waardoor de gedupeerde kinderen van vorig jaar voordelig kunnen deelnemen en we zetten ook een actie voor de scholen op punt."


De organisatie zorgt ook voor een kinderopvang in de sporthal zodat de ouders rustig kunnen joggen. De deelnemers kunnen overigens kiezen uit de afstanden 6, 12 of 18 kilometer. De tocht van zes kilometer kun je ook wandelend afleggen. Starten kan vrij tussen 9 en 12 uur. Op het einde is er een Trappistendorp voorzien om nog iets te drinken, eten en wat bij te praten. (VTT)