OCMW-raad ‘viert’ laatste bijeenkomst

In heel Vlaanderen smelten gemeentebesturen en OCMW’s samen

Het  'sofagesprek' na de laatste OCMW-raad.
RV / Gemeente Malle Het 'sofagesprek' na de laatste OCMW-raad.
De gemeente en het OCMW van Malle hebben met een sofagesprek tijdens een receptie voor de allerlaatste OCMW-raad afscheid genomen van die raad. Vanaf 2019 smelten alle OCMW’s in Vlaanderen samen met de gemeentebesturen.

Het idee om de gemeente- en OCMW-besturen samen te voegen, komt van van Vlaams minister van Binnenlands Bestuur Liesbeth Homans (N-VA). De bedoeling is vooral efficiënter te gaan werken en de dienstverlening te verbeteren. Die integratie moet een feit zijn bij het in werking treden van de nieuwe coalitie. 

In Malle werd de samenvoegoperatie al langer ingezet. “Wij werken al jaren nauw samen met andere gemeentelijke diensten”, zegt OCMW-voorzitter Wouter Patho (N-VA). “Zo ontwikkelden we de vrijetijdspas, een samenwerking tussen onder andere het sociaal huis en de diensten cultuur, jeugd en sport. Dankzij die pas kunnen Mallenaars die het financieel moeilijk hebben, genieten van een voordeeltarief. Ook bij andere projecten consulteren de verschillende diensten elkaar, dus in wezen verandert er weinig.”
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.