Nieuwe brouwerij De Boeretang lanceert blonde en bruine Quirinus

Zes vrienden van het gehucht Boeretang, op de grens van Vlimmeren en Oostmalle, zijn een eigen brouwerij gestart. Trots stellen ze hun eerste twee bieren voor, Quirinus Blond en Quirinus Bruin, naar de patroonheilige van Vlimmeren. "Gebrouwen in onze eigen brouwerij De Boeretang."

Dirk, Geert, Mil, Peter, Bart en Dirk zijn al jaren bierliefhebbers en zoals de meeste brouwers begon het zestal met plannen aan de toog. Hun passie voor het gerstenat zette hen aan om zelf te leren en brouwen. Vijf jaar werkten de vrienden aan hun recepten, telkens zijn ze met veel overtuiging geproefd. "We hebben alles uitgedronken zoals het hoort", lacht Bart. "Maar het heeft toch een tijd geduurd voor we een biertje naar ons zin konden brouwen."

En dat is nu eindelijk gelukt. Quirinus is de kroon op het werk voor de stichters van brouwerij Boeretang, die op de grens van Malle en Vlimmeren ligt. "Boeretang is de oude benaming van het gebied waarin het Gijsbemdenhof (de hoeve in Malle waar de brouwerij gevestigd is, red.) is gelegen. Zoals de Quirinuskerk op het etiket opnieuw een verwijzing naar ons verleden", knikt mede-oprichter Peter. "We hebben nu zelf een brouwinstallatie aangekocht waar we toch al een redelijke hoeveelheid mee kunnen produceren. Het is onze bedoeling om eerst deze bieren uit te proberen en dan brouwen we later misschien ook wel andere varianten."

Alleen 75 cl

De bieren van De Boeretang worden voorlopig enkel aangeboden in flessen van 75cl. Ze zullen verkocht worden in de Vlimmerse cafés en de lokale supermarkt en bij gespecialiseerde handelaars. Ook in de brouwerij aan het Gijsbemdenhof kan je de bieren kopen. (DVGT)

De zes brouwers bij hun installatie.
Laenen De zes brouwers bij hun installatie.