Intiem afscheid van verongelukte Gusta (85)

Gusta Bollansée met haar hond op het rouwprentje.
Foto KDC Gusta Bollansée met haar hond op het rouwprentje.
In een serene en intieme plechtigheid hebben familie en vrienden gisteren afscheid genomen van Gusta Bollansée. De 85-jarige vrouw uit Westmalle kwam vorige week maandag samen met haar hondje Daxieke om het leven in een tragisch verkeersongeval. Daxieke stond mee op de foto op het rouwprentje.

Zowat 75 vrienden en familieleden namen gisteren in een zaaltje van taverne Kasteelhoeve in Westmalle afscheid van de vorige week verongelukte Gusta Bollansée. In een korte plechtigheid werd Gusta omschreven als een zorgzame vrouw, die altijd klaar stond om anderen te helpen. In de eerste plaats was ze de steun en toeverlaat van haar echtgenoot Jul Maes, met wie ze 66 jaar getrouwd was. Kinderen konden Gusta en Jul niet kinderen krijgen, maar ze ontfermden zich wel volop over hun neven en nicht.

Dierenvriend

De ceremonieleidster van de uitvaartdienst - die werd opgeluisterd met muziek van Elvis Presley, Stan Van Samang en Ann Christy - haalde aan dat Gusta een echte dierenvriend was. Haar Jack Russel terriër Daxieke was Gusta's trouwe vriend. Een paar keer per dag maakten de twee samen een wandeling, maar vorige week maandag liep dat dus fout. Gusta en Daxieke werden bij het oversteken van de Antwerpsesteenweg in Westmalle gegrepen door een vrachtwagen en kwamen zo allebei om het leven. Daxieke kreeg een plaatsje naast Gusta op het rouwprentje.


Na de dienst werd de as van de betreurde Gusta uitgestrooid op de begraafplaats van Westmalle. (KDC)