College vergadert voor eerste keer en bevoegdheden nu helemaal verdeeld

Het gloednieuwe college vergaderde voor de eerste keer.
Repro Toon Verheijen Het gloednieuwe college vergaderde voor de eerste keer.
Het college van burgemeester en schepenen van Malle heeft de eerste werkweek achter de rug. Behalve een aantal officiële momenten was er ook tijd voor het eerste feestje. Ondertussen zijn ook alle bevoegdheden vastgelegd van de nieuwe legislatuur. 

Burgemeester Harry Hendrickx (DBM) is bevoegd voor politie, brandweer en veiligheid, burgerlijke stand, personeel, intergemeentelijke samenwerking, jumelages en woordvoerder van het schepencollege. Sanne Van Looy (N-VA) wordt eerste schepen en bevoegd voor ruimtelijke ordening, wonen en mobiliteit. Elisabeth Joris (DBM) krijgt jeugd inclusief speelpleinwerking, sport, onderwijs, senioren, mondiaal beleid, dierenwelzijn en landbouw. Dries Van Dyck (DBM) krijgt cultuur, bibliotheek, toerisme, automatisatie/ICT, communicatie, evenementen, middenstand en industrie. Wim Jordens (CD&V) krijgt de portefeuille van financiën, openbare werken, groendienst, patrimonium, erfgoed en nutsvoorzieningen. Wouter Patho (N-VA) is de vijfde schepen en bevoegd voor sociale zaken, welzijn, armoedebestrijding, milieu en klimaat.

Nieuw: de gemeenteraadszittingen verhuizen van de laatste maandag naar de laatste donderdag van de maand.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.