Aan haar sterfbed beloofd: "Mama, ik zal het maken in de muziek"

RAPPER LEX LOWKEY (17) HEEFT SELECTIE DE NIEUWE LICHTING BEET

Axl De Bot, alias Lex Lowkey, scoort met zijn eerste single.
Foto Acke Axl De Bot, alias Lex Lowkey, scoort met zijn eerste single.
De 17-jarige rapper Lex Lowkey, alias Axl De Bot, is geselecteerd voor De Nieuwe Lichting van Studio Brussel en zet daarmee een grote stap in het verwezenlijken van een heel belangrijke belofte. "Ik beloofde mijn moeder op haar sterfbed dat ik het zou maken in de muziek." De moeder van Axl overleed in mei aan de gevolgen van pancreaskanker.

Axl De Bot, alias Lex Lowkey, de kans is groot dat die naam niet meteen een belletje doet rinkelen. Maar de 17-jarige jongeman uit Oostmalle is hard aan zijn muzikale carrière aan het timmeren. In april van dit jaar krijgt zijn hele droom plots een wrange nasmaak. "Er werd kanker vastgesteld bij mijn mama. Terminaal. De dokters gaven haar nog een achttal maanden indien de medicijnen zouden aanslaan maar dat was niet het geval. Een maand later is ze gestorven", vertelt Axl. Maar het is wel de ziekte die Axl en zijn moeder terug bij elkaar hebben gebracht. "In 2015 kregen we ruzie en werd ik de deur gewezen. Ik was van het principe dat je je 15-jarige zoon niet zomaar aan de deur zet, dus ik had geen contact meer met haar. Toen ik telefoon kreeg van familie en het nieuws vernam dat ze erg ziek was, ben ik haar toch gaan opzoeken. Ik besloot niet meer te spreken over de fouten van vroeger en er nog een mooie tijd met haar van te maken", aldus Axl. Aan het sterfbed van zijn moeder maakt hij haar een belofte: "Ik beloofde mijn moeder dat ik het zal maken in de muziek en dat ze zich geen zorgen hoeft te maken over mij."

Luxury

"Na de dood van mijn moeder heb ik het heel zwaar gehad, maar ik wist me te herpakken en besloot 100 procent voor mijn muziek te gaan. Ik heb haar beloofd dat ik haar trots zou maken en dat moet ik nu waar maken. Ik ben drie maanden bijna non-stop gaan werken om voldoende geld bij mekaar te sparen voor een professionele productie, opname en mix", vertelt Lex Lowkey die zelf 4.000 euro investeerde in zijn carrière. En dat harde werk loonde. De rapper klopte aan bij één van de vaste producers van de Nederlandse rapper Gers Pardoel en trok naar Nederland waar zijn single Luxury ontstond.

"Na het maken en horen van de track werd ik heel emotioneel. Voor het eerst had ik het gevoel dat dit echt wel iets kon worden." De clip staat sinds eind oktober op YouTube en werd ondertussen toch al 6.400 keer bekeken.

Ondertussen werd Lex Lowkey en zijn nummer Luxury opgepikt door Studio Brussel en selecteerde de radiozender hem voor De Nieuwe Lichting. Toch is de rapper erg realistisch. "Ik sta nog nergens en dat besef ik maar al te goed. Maar ik heb wel het gevoel dat ik aan de start sta van iets heel moois", zegt de 17-jarige.

'Luxury', de nieuwe single van Lex Lowkey, is hier verkrijgbaar op iTunes en kan u hier beluisteren op Spotify!