Voetpaden Lazarusbron aangepast voor mindermobiele bezoekers

Heel wat borduren in de Lazarusbron werden verlaagd, zodat mindermobiele bezoekers zich gemakkelijker kunnen verplaatsen.
Joeri Seymortier Heel wat borduren in de Lazarusbron werden verlaagd, zodat mindermobiele bezoekers zich gemakkelijker kunnen verplaatsen.
De borduren in de Lazarusbron in Maldegem zijn op verschillende plaatsen verlaagd, zodat minder mobiele bezoekers meer comfort krijgen.

De Lazarusbron is de wijk met seniorenwoningen, achter het OCMW-gebouw van Maldegem. “Er werden zoveel mogelijk drempels weggehaald, en op plaatsen waar mensen moeten oversteken zijn de drempels verlaagd”, zegt uittredend OCMW-voorzitter Stefaan Standaert (Groen). “Niet alleen voor rolstoelgebruikers een verbetering, maar ook voor oudere mensen die minder goed te been zijn. De aanpassingen komen er op vraag van de bewoners van de Lazarusbron zelf. De stuurgroep Toegankelijkheid heeft met ons mee gezocht naar de snelste oplossingen. Een aannemer voerde alles netjes uit.”
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.