Vier winkels gesloten na brandstichting

De schade achteraan Blokker en Casa is groot.
Foto JEW De schade achteraan Blokker en Casa is groot.
Vier winkels moesten gisteren noodgedwongen dicht blijven na een brand langs de Koning Leopoldlaan in Maldegem. Vooral huishoudwinkels Blokker en Casa zijn zwaar getroffen en zullen langere tijd gesloten blijven.

Dinsdagavond rond 22.15 uur moest de brandweerpost Maldegem van de hulpverleningszone Meetjesland naar het winkelcomplex naast de Euroshop uitrukken voor een brand. Achteraan de Blokker hadden paletten en wat afval vuur gevat. "Die vlammen sloegen jammer genoeg over op de Blokker zelf", zegt brandweerofficier Michel Dauwe. De brandweer kreeg de brand snel onder controle, maar de schade is toch aanzienlijk. De Blokker en Casa liepen achteraan de zaak heel wat brandschade op. "Ook de schade door de rook in de twee winkels is heel erg groot. Buren Leen Bakker en schoenenwinkel Bristol moeten eveneens afrekenen met rook- en roetschade."

Uitverkoop

De brandweer en de politie sluiten kwaad opzet niet uit. "Het parket heeft een branddeskundige aangesteld die de precieze omstandigheden van de brand moet onderzoeken", klinkt het bij de politie. Voorlopig is het nog onduidelijk of er een verdachte in het vizier is. Eerder deze zomer werden ook al Eeklo en Waarschoot opgeschrikt door enkele brandstichtingen. Toen werden onder meer twee wagens en twee garages in brand gestoken.


Bij Leen Bakker hoopt men vandaag alweer open te gaan. De uitbaters van schoenenwinkel Bristol hadden daar minder goeie hoop op, door de roet die overal in de winkel ligt. Huishoudwinkel Blokker zou normaal gezien in november sluiten. De winkel was daarom enkele weken geleden gestart met een uitverkoop. (JEW)