Politie Maldegem neemt mobiele ANPR-camera in gebruik

De APNR-camera's werden gemonteerd op een combi.
Politie Maldegem De APNR-camera's werden gemonteerd op een combi.
De lokale politie van politiezone Maldegem kan sinds begin februari gebruik maken van mobiele ANPR-camera’s. Die werden gemonteerd op het dak van een combi van de interventiedienst.

ANPR staat voor Automatic Number Plate Recognition. Een aantal medewerkers van de politiezone werden intussen opgeleid om de nieuwe technologie onder de knie te krijgen. De politiezone voldoet ook aan de bepalingen opgenomen in de algemene verordening gegevensbescherming. “Met de aankoop willen we verder inzetten op het gebruik van nieuwe technologie en mee de strijd aanbinden tegen inbraken en verkeersonveiligheid”, klinkt het bij de politie.

Tijdens het patrouilleren worden rijdende, stilstaande en geparkeerde voertuigen nauwkeurig gescand en geregistreerd. Het toestel detecteert niet verzekerde, niet gekeurde en gestolen voertuigen. Ook de wagens met buitenlandse nummerplaten die geseind staan wegens openstaande verkeersboetes ontsnappen evenmin aan het waakzame oog van de camera’s. De ANPR leest alle nummerplaten op parkings, supermarkten, straten en in het verkeer. Een GPS-module zorgt voor de juiste locatie en tijd van de vaststelling.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.