Meetjeslandse gemeenten krijgen goed rapport voor sociale huisvesting (maar er is nog werk aan de winkel)

Maldegem Valerie Taeldeman
Joeri Seymortier Maldegem Valerie Taeldeman
Alle gemeenten uit het Meetjesland krijgen van Vlaanderen een goed rapport voor het realiseren van bijkomende sociale huurwoningen.

Vlaams parlementslid Valerie Taeldeman (CD&V) uit Maldegem kon de cijfers inkijken. “Negen Meetjeslandse gemeenten zitten perfect op schema wat betreft het realiseren van bijkomende sociale huurwoningen”, zegt Taeldeman. “Concreet gaat het om Aalter, Assenede, Eeklo, Kaprijke, Nevele, Waarschoot, Wachtebeke, Zelzate en Zomergem. De vijf andere Meetjeslandse gemeenten Evergem, Knesselare, Lovendegem, Maldegem en Sint-Laureins hebben via een plan van aanpak aangetoond dat ze voldoende inspanningen leveren om hun bindend sociaal objectief te bereiken tegen 2025. Geen enkele Meetjeslandse gemeente levert onvoldoende inspanningen. Met de fusies worden de cijfers nu wel wat door mekaar geschud. Onze Meetjeslandse gemeenten zitten in ieder geval op schema om hun aanbod sociale woningen geleidelijk aan uit te breiden. Het sociaal patrimonium op Meetjeslands grondgebied groeit aan, maar we zijn er nog niet.”
1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • dirk claeys

    Ze mogen fier zijn op hun beleid in de bethune in knesselare, reeds jaren bezig met renoveren, zelfs de zondag , hoeveel ! 50 diverse aannemers waarvan er 49 reeds weggevaagd zijn !