Korpschef ligt onder vuur

In een besloten gemeenteraadszitting stelden verschillende politici vragen over het personeelsbeleid van korpschef Yasmine Van Avermaete van Maldegem. "Vrijdag ga ik in overleg met de burgemeester over wat er besproken is", reageert de korpschef.

De bal ging aan het rollen nadat een bord met evaluaties van personeelsleden door iemand werd gezien in het bureau van de korpschef. Daarop zou ze bij elk van de personeelsleden een karaktereigenschap hebben geplaatst die in sommige gevallen niet door de beugel kon. Zo zouden collega's omschreven zijn als lui, profiteur of asociaal. Volgens N-VA zouden een zevental politiemedewerkers de overplaatsing gevraagd hebben. "Daar stellen we ons vragen bij", klinkt het.


Van Avermaete, die intussen al zeven jaar korpschef is in Maldegem, wacht een overleg met burgemeester Marleen Van den Bussche (CD&V) af.

Feedback

"Ik was zelf niet in de gemeenteraad en heb nog geen feedback gekregen van de burgemeester, dus heb ik ook geen totaalbeeld van wat er allemaal is besproken", zegt ze. "Vrijdag heb ik een overleg met de burgemeester." Een groot deel van de aantijgingen kloppen volgens haar niet. "Een stuk ervan is juist, maar de rest is totaal onjuist", zegt ze.


(WSG/JSA)