Eerbetoon aan overleden Patrick De Spiegelaere

Patrick De Spiegelaere.
Foto JSA/De Spiegelaere Patrick De Spiegelaere.
Als eerbetoon aan de Maldegemse fotograaf Patrick De Spiegelaere, die precies tien jaar geleden overleed, loopt er in Maldegem van 7 tot 29 oktober een grootschalige tentoonstelling rond zijn werk.

"De tentoonstelling loopt op verschillende locaties in Maldegem-centrum, waar je telkens andere collecties en invalshoeken van Patricks werk kan bezichtigen", zegt Stefaan Standaert, één van de initiatiefnemers.


"In het gemeentehuis kan je werken uit de tentoonstelling 'Straat' bekijken, waarin Patrick De Spiegelaere verschillende Europese hoofdsteden in beeld bracht. In Huis Wallyn brengt het Fonds Patrick De Spiegelaere in première de tentoonstelling 'Spiegelingen'. Voor deze nieuwe tentoonstelling spiegelen zes fotografen elk twee foto's van Patrick De Spiegelaere met werk van henzelf. De installatie 'Ladies' vormt de blikvanger van de inkomhal en de trappenhal van het lokaal dienstencentrum", aldus Standaert.


"In het woonzorgcentrum Warmhof vind je een variatie aan Patricks werk en kan je een filmreportage over hem bekijken. Tenslotte kan je onderweg, tussen de bomen aan het lokaal dienstencentrum en de markt, vijftien doeken uit de tentoonstelling Wereldbeelden ontdekken."


Meer info vind je via www.maldegem.be/expo-patrickdespiegelaere. (JSA)